KURSER PÅ DANSVERKSTAN
 
 
NYHETER     OM OSS     KURSER / BOKA     LÄRARE     ZUMBA&TRÄNING     TÄVLINGSDANS
 


Boka aktiviteter och artiklar Boka aktiviteter och artiklar Modern dans
En blandning av teknik, balett, modern och jazz. Vi jobbar på att förmedla en känsla vi har inom oss som ska ut i dansen. Små och stora rörelser avlöser varandra, "on and off balance sharp but flowing". Dansstilen ger en bra kroppsträning, kroppsmedvetenhet och teknikträning. Består av uppvärmning, diagonaler, teknik och danskoreografier till olika teman, stilar och musikval. Fokus på rena linjer och god kroppshållning.

Jazz
Populär dansstil med rötter i den afrikanska dansen och den klassiska baletten. Fartfylld och energikrävande, med teknik, koordination och kondition och rytmiska rörelserna blandade med det lugna och mjuka från baletten.

Contemporary
Med ursprung från de klassiska moderna dansteknikerna har contemporary utvecklats. Det är utforskande, lekfullt och banbrytande. Att utgå från den egna kroppen och en känsla eller tanke snarare än en form är A och O. Med inslag av akrobatik, capoeira, teater och mycket mycket mer jobbar man fram sitt egna rörelsemönster. Det finns inget rätt och fel utan det finns bara olika sätt att röra sig på. Vi jobbar mycket med floorwork och att färdas över golvet i olika kombinationer. Räkna med att använda händer lika mycket som fötter och fantasi lika mycket som kropp.

Commercial jazz
Commercial jazz är något som vuxit fram ur den klassiska jazzdansen. Det är dynamiskt, lustfyllt, tekniskt och svettigt! Vi dansar till kommersiell musik i olika diagonaler och kombinationer, jobbar mycket med tempo, piruetter och hopp. Stor vikt ligger på klassisk jazzteknik, men med ett inslag av många andra dansstilar. Det är feminint, kraftfullt och kul, med fokus på att våga tro på sig själv och ge allt.

Slow
Här dansar vi till ballader och jobbar med lyriskt med uttryck till musik, text och känslor. En ständig rörelse i kroppen med förlängning och dynamik.