KURSER PÅ DANSVERKSTAN
 
 
NYHETER     OM OSS     KURSER / BOKA     LÄRARE     ZUMBA&TRÄNING     TÄVLINGSDANS
 


Boka aktiviteter och artiklar Hiphoplärarna på Dansverkstan har alla sin egna personliga stil, men de jobbar efter samma koncept vilket är att groova och utveckla sin egen stil med att bli rytmisk o avslappnad på dansgolvet. Hiphopen utvecklas ständigt i takt med musikens utveckling och kan läras ut på flera olika sätt. Till räkning, rytmer, melodi, texter, den kan vara full med variation, hårt o rakt till mjuk och tungt, det kan vara mycket dans nere på golvet till motsatsen bara stående samt väldigt fysisk till styrka och kondition och även med dynamik. Hiphopen är väldigt personlig så inga fel kan göras här, var bara dig själv o digga till musiken.

K-Pop/Fortnite
Detta är en dansklass där vi dansar till Koreansk popmusik. Vi lär oss grundstegen från hiphop samt steg som finns i de flesta k-pop videos och även ifrån spelvärlden. Väldigt kul och kommersiell dansstil som passar på scener och dansgolv.

Hiphop Funk
Denna klass är en kombination av flera olika typer av gatu- och nattklubbsdanser från 70 tal till nutid. Flexibilitet och styrka tränas till funkkombinationer och stor vikt läggs vid rytmik och groove.

Back to the 90´s
Här är en klass för er som är födda på 70 talet och längtar tillbaka till 90 talets goa musik och danssteg. Ibland var det bättre förr! J Musik och steg från de äldre ikonerna; Janet Jackson, Paula Abdul, MC Hammer m.m Enkelt och kul med risk för flashbacks och nostalgi från tonårstiden.

RnB / Ragga
Denna klass jobbar vi med 2 olika musikstilar fast med en rå, utlämnande, teatralisk attityd i dansen. Så olika men ändå samhörighet. RnB som har sin grund från 80-talets soul och hiphop musik till dagens kända artister såsom Usher, Beyonce, Rihanna, med låtar som vill beröra. Känslor tas fram till steg, det kan bli obesvarad kärlek till sökande till ett varmt hjärta. Hiphop steg som förmedlar. Ragga/Dancehall härstammar från Jamaica och har sina rötter i reggae och ska musiken. . Karaktäristiskt för dancehallen är en Dj som toastar (pratsjunger) över ett digitalt beat, en riddim (rhythm). Dansstilen dancehall utvecklas ständigt, dansarna tävlar om vem som kan skapa den senaste dansen, till den senaste riddim’en, på så vis ändras hela tiden steg och rörelsemönster. Dansarna jobbar med isoleringar av kroppsdelar samtidigt som det hela tiden gäller att håller en låg tyngdpunkt och ett gung i kroppen.

HipHop Roots
Konceptet handlar om att få en djupare förståelse för hiphop dansens grunder och dess utveckling. Vi kommer att fokusera på hiphopens grundteknik och arbeta med förståelsen att en stark grund formar en avancera dansare. Vi jobbar med olika lager och koncept inom dansstilen som kommer att utveckla både förståelsen för dans och kroppens förmåga att utföra den. Klasserna består av koreografi, övningar och freestyle.

Lofting /House
House är en social freestyle dans som har sina rötter från clubar i Chicago och New York. Huvudelementen i dansstilen är footwork, Jacking och Lofting. House betonar snabba och fot-orienterade steg med en flytande känsla i överkroppen och även floorwork. House är en dansstil där känsla och frihet står i fokus. Musiken tar med oss på en resa genom tid och rum där vi lär oss att dansa fritt med oändliga variationer av dansstilens grundsteg. Lofting är en väldigt smidig/flytande freestyle dans med element från flera olika stilar som Contemporary, Capoeira, Gymnastics m.m. Dansstilen utövas mycket på golvet.

Feminine Vibe
Commercial jazz/feminin hiphop. Dansanta koreografier som är intensiva med kvinnlighet och mycket uttryck och passion, till olika typer av popmusik och musikvideos så som Beyonce, Rihanna, Britney Spears m.m.