KURSER PÅ DANSVERKSTAN
 
 
NYHETER     OM OSS     KURSER / BOKA     LÄRARE     ZUMBA&TRÄNING     TÄVLINGSDANS
 


Boka aktiviteter och artiklar Disco
Populär kurs från 7 år. Disco är en fartfylld dans till ett snabbt tempo på 128-140 bmp. Det finns givna grundsteg med en tydlig kroppspuls/pump men även inslag av höga kickar, sparkar och hopp. Vill du utveckla dansen och dina möjligheter som dansare så kan man även tävla i discodans.

DiscoShowjazz
Denna klass blandar de 2 olika stilarna. Musiken är modern dansmusik från idag som spelas på radion och stegen kommer från Jazz och discodansen. En bra kombo som även tränar på uttryck och coola dansnummer för att stå på scen, vem vet.. Det kanske blir möjlighet att stå på scen under terminen?

DiscoAkro/ Eng.freestyle
Man gör båda klasserna i 60 min. 30 min var.
  • DiscoAkro
    En dansklass där man lär sig discodans samt andra akrobatiska inslag såsom hjulning, handvolt (samlad eller spagathandvolt), rondat och "Mjukis" dvs mjuk övergång framåt eller bakåt. Eleverna lär sig en koreografi där akrobatiken flyter naturligt in i discodansen samt att man lär sig att kombinera 2 akrobatiska moment som t.ex hjulning-handvolt.
  • Eng.freestyle
    Den engelska versionen av discodans. Tempot är högre (150bpm) än det svenska (136-140 bpm) vilket gör att dansen blir mer explosiv med hopp, förflyttningssteg och kickar.