TÄVLINGSDANS PÅ DANSVERKSTAN
 
 
NYHETER     OM OSS     KURSER / BOKA     LÄRARE     ZUMBA&TRÄNING     TÄVLINGSDANS
 
Dansverkstans upplägg för tävlingsdansare
Dansverkstans tävlingsgrupper innehåller;
Fysträning och styrka, teknikövningar, mentalträning, coachad träning med direkt feedback och hjälp samt "rundor".
Vi rekommenderar även våra tävlingsdansare att gå på fria träningar som finns i schemat samt boka pdt för snabbare utveckling.
Det är viktigt för dansarna att träna i en positiv miljö utan favorisering eller negativa känslor så vi startar och slutar klassen med att ta fram våra positiva känslor/tankar med vår dans samt prestation. Varje lektion har ett syfte att förbättra något om det så är positiv inställning eller ett steg, hållning, m.m.
Det förekommer noll tolerans mot mobbing på Dansverkstan så vi alla hjälps åt till att hålla en glädjefylld och stärkande känsla vid varje klass.
Tävlingslicens
För att tävlingsträna och tävla behövs en tävlingslicens. Den kostar 400:- per år och då ingår en olycksfallsförsäkring via SDO (Sveriges Dans Organisation). Licensen ansöker och betalning görs på www.dans.se. Det är också där man sedan anmäler sig till tävlingar man vill delta på.

Gå till www.dans.se
  1. Klicka på: Ny användare? Om du inte redan har registrerat dig. Välkommen att öppna ett konto! och följ instruktionerna. Observera att det är tävlarens uppgifter som skall fyllas i MEN alla kontaktuppgifter skall gå till Målsman om ej myndig. Viktigt att e-post går till en e-postlåda som läses regelbundet och till någon som har betalningsansvar.
När kontot är skapat klickar du på MINA TÄVLINGSSIDOR
  1. ANSÖK OM LICENS
  2. VÄLJ SVERIGES DANSORGANISATION SDO
  3. VÄLJ Dansverkstan
När du har ansökt om licens skall Dansverkstan godkänna din ansökan. Detta kan ta upp till 24 timmar. När Dansverkstan har godkänt får du ett mejl med betalningsuppgifter.
Ny tävlingsdansare
Vill du börja tävlingsdansa så anmäler du dig till tävlingsträningsgruppen för nybörjare i hiphop, disco eller konstnärlig dans, precis som till en vanlig kurs utöver den ordinarie danskursen. I tävlingsträningsgruppen nybörjare kommer du att få information och tävlingsberedskap i ditt tävlingsprogram inför kommande tävlingar. Du tränar på ditt program tillsammans med tränaren utifrån de steg du lärt / lär dig på ordinarie disco/hiphop grupp. Dvs. du ska förutom tävlingsgruppsträningen även gå en ordinarie dansklass i samma disciplin.
Tävlingsgruppen nybörjare följer ett utarbetat traineeprogram där eleven förbereds till tävlingsberedskap med program, kläder, regler m.m.
Anmälan till tävlingar
Information om tävlingar och anmälan finns på www.dans.se. Oftast tävlar man på 2- 4 tävling under terminen. På varje SDO tävling finns Dansverkstans lagledare som hjälper dig under tävlingen att komma ut på dansgolvet till rätt rond. Om tävlingen är långt bort, bokar Dansverkstan buss och i förekommande fall även hotell.